E trishtë, Covid-19 i merr jetën arkitektit të njohur korçar

0
24

COVID-19 i ka marr jetën arkitektit të njohur korçar Kliti Kallamata në orët e vona të mbrëmjes së të hënës.

Arkitekti korçar prej ditësh po merrte mjekim për Covid-19 në spitalin e qytetit.

Me ikjen e Kliti Kallamatës, sektori i Trashëgimisë Kulturore ka humbur një nga profesionistët më pasionantë dhe më të shkëlqyer! Ai ka qenë ideatori i një sërë projektesh që janë krijuar në qytetin e Korçës.

Kliti Kallamata është diplomuar si arkitekt në Fakultetin e Inxhinierisë, Dega e Arkitekturës së Universitetit të Tiranës, në vitin 1979. Ai ka mbajtur disa pozicione të rëndësishme në Korçë, si:

-1979-1981 Arkitekt për ndërtesa civile në Ndërmarrjen Ndërtimore Shtetërore në Korçë (NSHN)

-1981-1989 Arkitekt dhe restaurues në Departamentin e Korçës të Institutit të Monumenteve të Kulturës

-1989-2006 Drejtori i Drejtorisë Rajonale të Monumentet e Kulturës në Korçë

-2005 – Themelues i Fondacionit “E kaluara për të ardhmen”

-2008 – Drejtor i Shoqatës “E kaluara për të ardhmen”

– Ka fituar disa çmimet Ndërkombëtare, si:

-Fituesi i Bashkimit Evropian / Çmimi Eurpa Nostra 2011 , Amsterdam 2011, me projektin e restaurimit: “Kisha e Shën Gjergjit në Shipcka”.

-Fitues i Çmimit Choice Anëtar të EU / EN 2011, Amsterdam 2011, me projektin e restaurimit: “Kisha e Shën Gjergjit në Shipcka”.

– “Më i Miri në Trashëgimi” me Anëtarësim në “Klubin e Ekselencës” në “Kisha e Shën Gjergjit, Shipcka” Dubrovnik Shtator 2012.

PËRGJIGJU

Shkruani komentin tuaj
Vendosni emrin tuaj