Dita e Demokracisë, Ambasadorja Kim: Çdo qytetar ka të drejt të marrë pjesë në proceset demokratike

0
52

Në ditën ndërkombëtare të Demokracisë ambasadorja e SHBA-së në Tiranë, Yuri Kim duke shpërndarë deklaratën e Departamentit Amerikan të Shtetit thotë se çdo qytetar ka të drejt të marrë pjesë në proceset e vetëqeverisjes demokratike.

“Çdo qytetar ka të drejtë të marrë pjesë në proceset e vetëqeverisjes demokratike. Demokracitë janë të përgjegjshme para qytetarëve të tyre. Ata respektojnë sundimin e ligjit, mbrojtjen e jetës dhe pronën dhe respektojnë liritë, dinjitetin dhe barazinë e çdo personi”, shkruan Kim.

Leave a Reply