Arrestimet dhe votimi i pershpejtuar i gjykatsit Kavanaugh ne Gjykaten Supreme

0
518

Ka një ndjenjë urgjence në Shtëpinë e Bardhë dhe në kampin republikan. Presidenti Trump dhe Komiteti Gjyqësor i Senatit amerikan morën të enjten (4 tetor) raportin e FBI mbi akuzat për sulme seksuale kundër Brett Kavanaugh, kandidati i Donald Trump për Vend të lirë në Gjykatë Gjykata Supreme e Shteteve të Bashkuara. Republikanët kanë njoftuar se duan të konfirmojnë atë që nga 6 tetori.Nuk ka asgjë që nuk e dimë tashmë,” tha Chuck Grassley, Presidenti republikan i Komitetit të Senatit të Gjyqësorit të SHBA. “FBI nuk ka gjetur një palë të tretë për të vërtetuar akuzat, as nuk ka prova. Ky hetim nuk gjeti gjurmë të sjelljeve të papërshtatshme, “shtoi ai në një deklaratë, duke shpallur qëllimin e tij për të votuar në favor të konfirmimit të gjyqtarit Kavanaugh. Udhëheqësit demokratë Dianne Feinstein dhe Chuck Schumer thonë se hetimi i FBI-së është “i paplotë” dhe akuzon Shtëpinë e Bardhë për kufizimin e qëllimit të saj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here