Arben Ahmetaj: Paketa e re fiskale, 91 përqind e bizneseve do paguajnë 3 herë më pak nga 1 janari 2019

0
581

Ministria e Financave dhe Ekonomisë vjen me një lajm të mirë, ku bëhet fjalë për një paketë të re fiskale që ul tatim fitimin në 5%.

Kështu, të gjithë bizneset me një xhiro më të vogël se 14 milionë lekë do të kenë një shkallë të reduktuar të tatim fitimit.

Sipas Ministrit të Ekonomisë, Arben Ahmetaj, duke filluar nga 1 janari bizneset do të paguajnë më pak TVSH nga sa paguajnë normalisht. Nga 1/1/2019, rreth 91% e bizneseve, edhe ato me xhiro 8-14 mln lekë, do të tatohen 3 herë më pak.

Kjo është paketa e re fiskale shumë lehtësuese.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here